“Ik wil groeien in mijn werk als professional.”

De professional in conflictsituaties

Hoe voed jij jezelf? Als conflict-professional moet je goed voor jezelf zorgen. Waarom doe je dit vak eigenlijk, wat kom jij van jezelf tegen in relatie tot conflicten en hoe zet je dat in? Wanneer blokkeert het je? Wat doe je dan? Voel je je ongemakkelijk met bepaalde cliënten?
Hoe ben je persoonlijk nabij en hanteer je professioneel de goede afstand?

 • Waar zit u mee?

  Doe ik het wel goed? Zie ik niets over het hoofd? Ben ik me voldoende bewust van de krachten van overdracht en tegenoverdracht en hoe werkt dat in de relatie tussen mij en mijn cliënten? Hoe blijf ik uit de dramadriehoek?

 • Wat speelt er?

  - Groeiende vermoeidheid
  - Geen plezier meer in het werk
  - Niet loskomen van bepaalde cliënten
  - Een beperkte blik bij jezelf
  - Irritatie/boosheid
  - Geen voortgang in bepaalde zaken

 • Hoe coachen we?

  Praktisch en kernachtig met oog voor wie jij bent en hoe je wilt werken. Ik maak gebruik van modellen uit de Transactionele Analyse en betrek daar onder andere de verschillende karakterstructuren bij en hoe die op elkaar inwerken. Voor meer informatie over mijn ‘gereedschapskist’ verwijs ik naar de pagina ‘Over mij’.

We werken toe naar meer plezier in het werk.

 • We werken toe naar meer plezier in het werk door bij voorbeeld een betere balans tussen professionele afstand en persoonlijke betrokkenheid.

 • We werken toe naar zichtbaar maken en aanpakken van ‘blinde vlekken’.

 • We werken toe naar een duurzaam resultaat. Op basis van nieuwe inzichten en het doorleven daarvan, kunt u anders kijken naar uzelf en de wereld om u heen. U bepaalt de diepte en de breedte van uw leertraject. Ik ondersteun.

 • Uitgangspunt is altijd uw vraag en het doel dat u wilt bereiken. We bespreken hoe we daarmee aan het werk gaan. Vanaf het eerste contact ga ik vertrouwelijk om met uw informatie.

referenties

“Irene is integer en oprecht geïnteresseerd in de mensen die ze begeleidt. Haar analytische manier van denken en haar grote inlevingsvermogen zorgen voor een unieke combinatie, die haar heel speciaal maakt.”

Marjan