“Ik wil werken aan meer intimiteit in onze liefdesrelatie.”

Relatietherapie/coaching voor geliefden

Heeft u huwelijksproblemen? Komen uw verwachtingen van elkaar en de relatie niet uit? Is er onvoldoende intimiteit en seks? Zijn er in meer of mindere mate conflicten over bijvoorbeeld: opvoeding van de kinderen, taakverdeling, geld, seks of vreemdgaan? U wilt er iets aan doen. Liefst samen met uw partner in relatietherapie/-coaching.

 • Waar zit u mee?

  - U worstelt met hoe de dingen gaan. Bij irritaties komt u steeds in dezelfde dynamiek terecht. Dat wat u ooit voor uw partner voelde, lijkt verdwenen.
  - U bent druk met werk en gezin (geweest). Uw relatie als geliefden heeft te weinig aandacht gekregen. Dat wit u veranderen.
  - U wilt meer intimiteit en erotische intelligentie. (naar de titel van Esther Perel’s boek)

 • Wat speelt er?

  - Uit elkaar groeien
  - Weinig waardering voor elkaar
  - Alleen nog zakelijk contact
  - Gebrek aan intimiteit
  - Problemen rond seks, taakverdeling, geld
  - Vreemdgaan
  - ‘Verslaving’ aan werk, alcohol e.d.
  - Spanning
  - Ruzie

 • Hoe coachen we?

  U legt uw vraag voor en het doel dat u wilt bereiken tijdens de relatietherapie. Ik zie en hoor hoe u en uw partner communiceren met woorden, gedrag en met lichaamstaal. Ik spiegel en bevraag. Uw ogen gaan ‘open’. Patronen in uw communicatie en gedrag worden duidelijk. Patronen, waar de relatieproblemen uit voortvloeien. Ik laat u ervaren dat het ook anders kan. Met mijn relatie hulp kunt u concreet aan de slag.

We werken toe naar meer plezier en ontspanning; meer intimiteit en verdieping.

 • In relatietherapie werken we toe naar: bewust worden van onuitgesproken verwachtingen, betere communicatie, herontdekken waar het vuur in deze relatie zit. Leren aangeven wat uw werkelijke behoefte is.

 • We werken toe naar meer plezier, meer levendigheid en intimiteit in de relatie.

 • We werken toe naar een duurzaam resultaat. Op basis van nieuwe inzichten kunt u anders kijken naar uzelf en uw partner. Omdat u het doorleeft gaat u ander gedrag ontwikkelen, gaat u anders communiceren. Ik ondersteun u daarbij. U bepaalt de diepte en de breedte van uw leertraject.

referenties

“Ik ben heel blij met het werk dat we samen gedaan hebben via Zoom in Corona-tijd.
Het was een stepping stone voor het ervaren naar binnen toe. Ik weet nu dat ik meer met het lijf moet gaan doen.”

Arnoud

Wendelien
“De begeleiding door Irene is beschouwend, respectvol en heeft de goede diepte. Ze weet precies die punten eruit te halen waar het om gaat. Ik heb geleerd minder streng te zijn voor mezelf. Daardoor kan ik meer empathisch zijn naar mijn partner en ervaar ik weer hoe leuk hij is.”
“Het uitspreken van onze behoeftes en leerdoelen gaf al veel inzicht en was het begin van positieve verandering.”

Rogier
“Irene zet je aan het denken door haar scherpe en respectvolle manier van vragen stellen.
Daardoor is er een daadwerkelijke bewustwording bij mij op gang gekomen. Ik ben gaan begrijpen waarom ik doe wat ik doe en wat het effect daarvan is op mezelf en op anderen. Ik heb meer rust gevonden in mezelf en begrip voor anderen.”
“Ik heb geleerd mezelf niet weg te cijferen door altijd voor iedereen te zorgen.”

Wendelien en Rogier

Anneloes:
“Door de coaching van Irene heb ik geleerd minder hard te zijn voor mezelf. Ik doe er toe. Ik mag mijn gevoel uitspreken en mezelf ‘pleasen’ in plaats van anderen. Irene weet de zere plek zachtjes aan te raken. Ze luistert ècht, zonder oordeel, puur en oprecht.”

Erik:
“Irene is kundig, rustig, inlevend en op het juiste moment fel. Ik heb geleerd mijn gevoelens onder woorden te brengen, te delen. Open te zijn naar mijn geliefde.”

Anneloes en Erik