“Ik wil groeien in de samenwerking met mijn collega’s.”

Samenwerking

Mist u iets in de samenwerking? Begrijpt u uw collega/medewerker niet? Of voelt u zich niet begrepen? Gaat het steeds fout in de samenwerking? Bent u niet meer productief? Gaat u uw collega uit de weg?
Kortom u vindt het werk wel leuk, maar door de slechte samenwerking lekt er energie weg en dat vindt u jammer, want u kunt zo veel meer bijdragen.

 • Waar zit u mee?

  In de samenwerking met uw medewerkers of collega’s loopt het stroef. U heeft bijvoorbeeld moeite met delegeren, dingen uit handen geven. U houdt graag zelf de controle. Of: als medewerker heeft u moeite met hoe de hiërarchische verhouding wordt ingevuld. U voelt zich niet (voldoende) gewaardeerd. U kunt uw kwaliteiten onvoldoende inzetten.

 • Wat speelt er?

  - Misverstanden en onbegrip
  - Spanningen
  - Het werk wordt steeds minder leuk
  - Thuis mopperen over het werk of collega’s
  - Niet alles meer durven zeggen in het werk
  - Feedback geven en ontvangen gaat steeds mis

 • Hoe coachen we?

  Het liefst werken we met u en uw collega/medewerker/leidinggevende. Dan kan er van twee kanten gewerkt worden aan het verbeteren van de samenwerking. We onderzoeken hoe jullie communiceren. Waar en wanneer is dat disfunctioneel en hoe komt dat? Hoe kunnen jullie dat veranderen? Wat is daarvoor nodig? Hoe gaan jullie dat toepassen in de praktijk. Tijdens de coaching doorlopen we deze stappen en gaan jullie daarmee aan de slag. Ik ondersteun.

We werken toe naar betere samenwerk- relaties.

 • We werken toe naar een betere relatie met collega’s, medewerkers en/of leidinggevenden, opdat u meer plezier heeft in het werk en meer bijdraagt.

 • We werken toe naar een duurzaam resultaat. Op basis van nieuwe inzichten, kunt u anders kijken naar uzelf en naar anderen, anders communiceren, ander gedrag ontwikkelen en daarmee oefenen. U bepaalt de diepte en de breedte van uw leertraject. Ik ondersteun.

 • Uitgangspunt is altijd uw vraag en het doel dat u wilt bereiken. We bespreken hoe we daarmee aan het werk gaan. Vanaf het eerste contact ga ik vertrouwelijk om met uw informatie.

referenties

“Na al vele jaren in strijd te zijn geweest met mijn vader tevens werkgever, raakte ik overspannen en kwam in de ziektewet. Na langdurige geestelijke herstel was ik klaar om het probleem gezamenlijk aan te pakken.”

Lees meer >

Rutger (30 jaar)

“Door Irene’s begeleiding heb ik me gesterkt en veilig gevoeld. Steeds bracht Irene mij terug bij de essentie.”

Inge

“De manier waarop Irene je een spiegel voorhoudt is niet altijd fijn, maar wel goed. Haar vleugje humor helpt!”

Mike

“Irene heeft van ons laten zien hoe we gebruik makend van onze verschillen, een goed team kunnen zijn! We hebben weer lol in de samenwerking én we zijn productief.”

Maarten en Mieke

“Door de begeleiding van Irene werd duidelijk dat we stappen oversloegen in de communicatie, waardoor we elkaar niet begrepen. Met haar aanwijzingen hebben we geleerd duidelijker te zijn naar elkaar.”

Martijn en Melissa